Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 20.03.2018. 09:14

(upozorenje povodom oglašavanja prodaje) Prodaja hotela na Jahorini

Izvor: Nezavisne novine, 20.03.2018.

BAROŠ

LAW OFFICE

 

UPOZORENJE

POVODOM OGLAŠAVANJA PRODAJE HOTELA NA JAHORINI

 

Dana 16. marta 2018. godine, u nekoliko dnevnih listova, Heta Asset Resolution ("Heta") objavila je oglas o prodaji hotela na Jahorini uz upućivanje na web adresu Hete za više informacija.

 

Kao punomoćnici "B&B Vučko" d.o.o. imamo dužnost da upozorimo javnost da se radi o nezakonitom postupanju Hete i protivpravnom oglašavanju sadržaja sudskih postupaka u kojima Heta nije aktivni učesnik, niti je legitimisana da na bilo koji način raspolaže predmetnim nekretninama.

Naime, u predmetnoj pravnoj stvari se radi o nezakonitom pokušaju prodaje starog hotela "Vučko" (predmet prodaje nisu privatni apartmani korisnika), od strane Addiko Bank a.d. koja je potraživanje prenijela na društvo "Bora" d.o.o. koje je u zemljišnim knjigama upisano kao založni povjerilac. Dakle, iako Banka nije založni povjerilac u aktuelnoj zemljišno-knjižnoj dokumentaciji, ista vodi izvršni postupak, što je Osnovni sud u Sokocu nekritički dozvolio i zaključkom odredio prvo ročište za prodaju, iako za to nisu ispunjeni zakonom propisani uslovi.

Protiv Addiko Bank se vodi nekoliko sudskih postupaka u cilju utvrđivanja stvarnog iznosa neisplaćenog kredita. Addiko Bank nakon prenosa potraživanja kroz zemljišno-knjižnu dokumentaciju nema status založnog povjerioca i samim tim ne može da bude tražilac izvršenja, niti Heta može da takve sudske prodaje javno oglašava, usljed čega ćemo protiv svih odgovornih lica u predstojećem periodu, u cilju sprečavanja nezakonite prodaje, preduzeti sye zakonom dozvoljene radnje i aktivnosti.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: